maandag 4 juni 2012

PIZZA!!

Hier is ie dan , op veler verzoek het recept van de pizza!


PIZZA

pizzadeeg:  hiervoor gebruik ik een pizzadeeg  recept voor de broodbak machine.
Maar je kan natuurlijk ook het met de hand maken.

1,5 lepel goede olijfolie
320 ml water (lauw)
2 tl zout
640 gram bloem van goede kwaliteit en op kamertemperatuur.
5gr of 1,5 theelepel droge gist.

Maak een deeg zoals beschreven op: http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/broodgerechten/pizzadeeg-basisrecept-8760.html

Let op, ik gebruik geen suiker en melk, dat mag wel natuurlijk!


Vulling


Bak een pak gehakt lekker rul en bruin.
Voeg toe 1/2 el oregano, 1 el basilicum,  1 el tijm voor verse kruiden,
gebruik voor droge kruiden de helft.
Nu kan je een saus maken met tomatenpuree van goede kwaliteit,
deze moet je dan even meebakken met het gehakt.
Maar je kan ook verse tomaten gebruiken ,ontvellen ,snijden toevoegen en gaar laten stoven
Ik heb in mijn pizza een klein potje tomatenpuree gebruikt.(ongeveer 4 flinke eetlepels)
Afblussen met 400 ml runderbouillon. Een scheutje rode wijn doet ook wonderen!
Evt. nog zout naar smaak toevoegen
Als laatste de saus, wanneer dat nodig is, nog een beetje binden met b.v bindmaizena.(Uit zo'n strooipakje)
De saus moet de stuctuur van jam hebben. Lekker smeerbaar.

Groentevulling.

Ik heb als vulling  1/2 prei, 2 uien, rode paprika en champignons gebruikt
Maar natuurlijk mag je ook andere groenten gebruiken.
Lekker fijn snijden en even aanzetten in de olijfolie,
zodat de ergste rauwheid er af is.


Bakblik invetten met olijfolie, deeglap uitrollen en erin leggen.
Eventueel kan je de randjes indrukken of afsnijden.
Daarop smeer je het gehakt/tomaten mensel.
Daaroverheen schep en verdeel je de  groenten naar keuze.

Als laatste kan je de pizza beleggen met je favouriete kaas of kazen.
Ham, Salami enz enz.
Gebruik gewoon het beleg wat jij lekker vind, of beleg de pizza verschillend.
Zo maak je voor ieder wat wils.
B.v de helft met ham en ananas en de ander helft met Salami.

In de voorverwarmde oven (200 graden) afbakken in 20/30 minuten (hetelucht oven gaat sneller)


Boodschappenlijstje heb ik niet geplaatst, want dat is afhankelijk van met welke ingrediënten
je wilt gaan werken!


Eet smakelijk!!

8 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk recept Juliette. Als de kinderen eens komen eten ga ik die eens maken, erg makkelijk ook. Dat kleine gehaakte poppenjurkje is een schatje. En je gaat een poppenhuis maken, wat geweldig.
    Fijne dag nog.
    Lieve groet van Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er ....heerlijk uit...

    Probeer ik ook eens!!

    Fijne week nog
    Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zal het receptje bewaren.
    Mijn dochter is graag in de keuken bezig en
    zij zal zeker en vast dit lekkere recept willen
    proberen.

    Groetjes,
    Valerie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dankjewel voor het recept , ga het binnenkort eens uitproberen !!
    Lieve groet en fijne dag nog,Stella

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ga het dit weekend meteen uitproberen. Ben heel benieuwd. Als het net zo smaakt als het eruit ziet dan komt het helemaal goed.

    Groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er goed uit ... Lekker hoor! Nog een fijne week, groetjes diana

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hmmm dat wordt smullen bij jou!

    Groetjes Janny.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat klinkt erg lekker, het proberen waard.
    Ik ga nog even verder snuffelen op je leuke blog.
    Groetjes, Annet

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter!
Ik ben daar altijd heel erg blij mee!

Liefs, Juliëtte